🍃 بسم الله الرحمن الرحیم 🍃
🎓 دانشجو، عنصری است نخبه، شاداب، فعال، خلاق و نقش آفرین ؛ با توانایی ایجاد حرکت و بالندگی در جامعه که اگر زمینه و بستر مناسب آموزشی، پژوهشی، عملیاتی و تربیتی برای او فراهم شود، بدون شک به لطف خداوند متعال پیشرو، اثرگذار و مبدا تحولات خواهد بود.
🏫 نظام آموزشی دانشگاهی ما بدلیل تمرکز بر رشد علمی و کم توجهی به مسائل زیربنایی معرفتی و تربیتی، نتوانسته نیازهای دانشجویان را در حوزه های پیش گفته برآورده سازد از این رو دانشجویان در پی یافتن محلی برای جبران این خلأ هستند.
🕌 نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، در پاسخ به این نیاز، حوزه دانشگاهیان را در سال 1377 بنیان نهاد و در حال حاضر حوزه دانشگاهیان علم و صنعت با استمداد از اهل بیت عصمت و طهارت (ع) با رویکرد قرآن محوری و مساله مداری به زمینه سازی رشد جامع دانشجویان در پرتو اسلام ناب محمدی (ص) می پردازد.
🍃 در این محیط تربیتی حوزه دانشگاهیان سعی میکند صرفا برگزار کننده کلاس های معرفتی به صورت یک طرفه نباشد. بلکه سعی دارد با همکاری خود معرفت جویان برنامه ریزی کند و محیطی کارگاهی، پویا و صمیمی برای رشد جامع ایجاد کند. این مرکز با توجه به نیازها و دغدغه های مخاطبان مسیری قرآن محور و مساله مدار به وی پیشنهاد می دهد و دانشجو آگاهانه کلاس ها و هسته های فعالیت تخصصی اش را انتخاب یا ایجاد می کند .🍃
📚 در این نهضت علمی نقش استاد و مربی فقط القا کننده اطلاعات نیست بلکه استاد سطح معرفتی، نیاز، روحیات و مشغله های دانشجو را در نظر گرفته و با دانشجویان همراه می شود تا مسیر رشد جامع وی در چهار عرصه ی تعلم و یادگیری، تهذیب و تزکیه، تبلیغ و تخصص (حرفه و کار) پیموده شود. و در نهایت با ارتباط مستمر هم افزا میان حوزویان و دانشگاهیان سعی میشود مسائل انقلاب در راستای تحقق دانشگاه اسلامی و در مسیر آرمان تشکیل تمدن اسلامی پیگیری و گفتمان سازی شود.
📝 در این حرکت انقلابی نقش دانشجو صرفا گیرنده یا حفظ کننده اطلاعات نیست بلکه دانشجو فردی فعال و نقش آفرین در محیط خانواده، دانشگاه و جامعه می باشد. او با شرکت در هسته ها و کار تشکیلاتی علمی و عملیاتی همراه با دیگر دانشجویان فعال در عرصه مورد علاقه خود مسیر رشد را بهتر و سریع تر می پیماید به گونه ای که مساله ای از مسائل اولویت دار جمهوری اسلامی پیگیری و تلاش برای حل آن میشود.
🔹 عناوین هسته های مقاومت فعال فعلی که حوزه پشتیبانی میدهد :
۱- علم وفناوری ۲- اقتصاد اسلامی ۳- رسانه ۴- بانوی تراز انقلاب ۵- عدالت خواهی ۶- ارتقای کیفیت ارائه معارف اسلامی ۷- سایر هسته های مقاومت تشکل های دانشجویی دانشگاه
🔸 برخی عناوین کلاس های برگزار شده در سالهای اخیر:
۱- تدبر در قرآن ۲- رسالت الهی ۳- جهاد اکبر ۴- نظام اندیشه حق ۵- نظام جزای اعمال و سنن الهی ۶- سبک زندگی اسلامی ایرانی ۷- مقاومت رسانه ای ۸- آشنایی با نهج البلاغه ۹- طرح کلی اندیشه اسلامی ۱۰- مدرسه اقتصاد شامل کلاس های ( اقتصاد از منظر قرآن ، روایات و فلسفه و کارگاه های مسائل و چالش های اقتصادی ایران و نشست ها و مباحثات تخصصی ) ۱۱- باطل شناسی علوی ۱۲- سلوک ذیل اندیشه رهبران انقلاب ۱۳- فقه و احکام بانوان ۱۴- بازخوانی سیره زنان صدر اسلام ۱۵- جریان شناسی سیاسی معاصر 16- …
👟 🎒 🌳 🌿 همچنین از قالب هایی مثل اردوهای شبانه روزی در این سال ها مثل اردوی قم برای نشست های تخصصی مدرسه اقتصاد ، انتخاب مسیر برای دانشجویان فارغ التحصیل تشکیلاتی و مشهد مقدس برای فعالین هسته ها و عموم معرفت جویان و کرسی آزاد اندیشی در موضوعات مختلف تدارک دیده شده است.
✅ برای آشنایی بیشتر با حوزه دانشگاهیان علم و صنعت به کانال زیر یا به ساختمان 15 خرداد، طبقه سوم، دفتر حوزه دانشگاهیان علم و صنعت مراجعه کنید.
📢 نشانی حوزه در پیام رسان های بله، ایتا ، آپارات و اینستاگرام: @iust_hodat_ir
💡آیا میدانید؟
دروس حوزه دانشگاهیان طرح جدیدی با رویکردی متفاوت برای ارائه دروس معارف دانشگاه به شمار میرود؟
🔹جدول معادل سازی دروس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.